Vanilkové rohlíčky

Potřebné ingredience na 45 porcí

Těsto:

  • Mouka hladká 350 g
  • Cukr moučkový 200 g
  • Cukr vanilinový 15 g
  • Vejce 2 ks
  • Vlašské ořechy 100 g
  • Máslo 200 g

 

 

Vanilkové rohlíčky jako ekvivalent Vánoc?
 Vyzkoušejte jednoduchý recept a dopřejte si tuto dávku vanilkového potešení i mimo svátky, chutím se meze nekladou!

Postup přípravy

  1. Do mísy vsypte 300 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, změkklé máslo nakrájené na kostičky, rozemleté vlašské ořechy a 2 žloutky. Bílky dejte stranou. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte 4 hodiny odpočinout v lednici.
  2. Pomoučněte vál a těsto rozkrojte na 8 plátků. Z každého plátku vyválejte hada a nakrájejte ho na 6 kousků. Z připravených kousků vyválejte menší hady a zahněte je do tvaru rohlíčku.
  3. Rohlíčky přendejte na plech opatřený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C, 8 minut.
  4. Smíchejte dohromady v míse oba cukry.
  5. Po upečení rohlíčky vyndejte z trouby a nechte 2–3 minuty odpočinout na chladicí mřížce. Pak je opatrně obalte v misce s cukrem.
  6. Uskladněte je nejlépe v papírové krabičce, vyložené ubrousky.

        Dobrou chuť! 

   

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *