Potřebné ingredience na 45 porcí
Těsto:
- Mouka hladká 350 g
- Cukr moučkový 200 g
- Cukr vanilinový 15 g
- Vejce 2 ks
- Vlašské ořechy 100 g
- Máslo 200 g
Vanilkové rohlíčky jako ekvivalent Vánoc?
Vyzkoušejte jednoduchý recept a dopřejte si tuto dávku vanilkového potešení i mimo svátky, chutím se meze nekladou!
Postup přípravy
- Do mísy vsypte 300 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, změkklé máslo nakrájené na kostičky, rozemleté vlašské ořechy a 2 žloutky. Bílky dejte stranou. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte 4 hodiny odpočinout v lednici.
- Pomoučněte vál a těsto rozkrojte na 8 plátků. Z každého plátku vyválejte hada a nakrájejte ho na 6 kousků. Z připravených kousků vyválejte menší hady a zahněte je do tvaru rohlíčku.
- Rohlíčky přendejte na plech opatřený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C, 8 minut.
- Smíchejte dohromady v míse oba cukry.
- Po upečení rohlíčky vyndejte z trouby a nechte 2–3 minuty odpočinout na chladicí mřížce. Pak je opatrně obalte v misce s cukrem.
- Uskladněte je nejlépe v papírové krabičce, vyložené ubrousky.
Dobrou chuť!