Skořicové buchty

Ingredience – 16 buchet

Těsto

  • 2 vejce
  • 100 gramů třtinové cukru Carpe Diem
  • 250 ml vlažného mléka
  • 7 gramů sušeného droždí Papa Baker
  • 75 mililitrů rozpuštěného másla
  • 500 gramů mouky
  • špetka soli

Náplň:

  • 160 gramů hnědého cukru
  • 40 gramů skořicového cukru Papa Baker
  • 75 gramů měkkého másla

Na glazuru:

  • 200 gramů zakysané smetany
  • 100 gramů třtinové cukru Carpe Diem
  • 100 gramů měkkého másla
  • 100 ml škorbového sirupu (např. kukuřičny/agávový/datlový/javorový/rýžový)

Recept na vaření krok za krokem

Krok 1
Smíchejte lžíci třtinové cukru Carpe Diem s mlékem a přidejte sušené droždí Papa Baker. Nechte odležet 10 minut – kvásek.
Krok 2
Zbytek cukru vyšlehejte s vejci a máslem do pěny.
Krok 3
Mouku prosejte se solí. Do mouky přidejte vyšlehaná vejce s máslem a kvásek. Vypracujte hladké, nelepivé těsto (na robotu nástavec typu hák, střední otáčky 7-8minut).
Krok 4
Za stálého šlehání tenkým pramínkem přilévejte rozpuštěné máslo.
Krok 5
Těsto zakryjte a nechte kynout na teplém místě 60 minut nebo dokut těsto nezdvojnásobí svůj objem.
Krok 6
Připravte si náplň. Smíchejte třtinový cukr Carpe Diem se skořicovým cukrem Papa Baker.
Krok 7
Připravte polevu. Na pánvi rozehřejeme cukr, sirup a máslo.
Krok 8
Až se nám směs zahřeje a spojí v hustou směs, stáhneme ze sporáku a zamícháme zakysanou smetanu – GLAZURA.
Krok 9
Na dno vyššího pekáče 28x23cm vložíme pečící papít a rovnoměrně do něj rozetřeme glazuru.
Krok 10
Stůl posypte moukou a vykynuté těsto na něj přesuneme. Vyválejte na obdélník o tloušťce 0,5 centimetru.
Krok 11
Vyválené těsto potřeme máslem. Horní část nechte asi 2 centimetry, namažte vodou.
Krok 12
Náplň rovnoměrně rozprostřete na plát těsta, pevně srolujte a zajistěte. Nakrájejte ,,roládu” na plátky široké 5 centimetrů.
Krok 13
Vzniklé šneky pokládejte řezem na glazuru, ponechte mezi nimi trochu místa, protože se zdvojnásobí svůj objem. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 30 minut.
Krok 14
Poté předehřejte troubu na 175 °C. Do rozehřáté trouby vložte na 20-30 minut plech se šneky (glazura by měla vystoupat nahoru a začít karameliovat).
Krok 15
Po vyjmutí plechu z trouby nechte 5 minut odstát a vyklopte plech na talíř.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *