Ingredience – 4x pizza 28cm
Náplň:
- mozzarella – 500 g
- bazalka – 20 lístků
- olivový olej – 2 polévkové lžíce
Omáčka:
- česnek – 1 stroužek
- olivový olej – 3 polévková lžíce
- rajčata – 500 g
- bazalka – 5 lísktů
- oregano – 1 kávová lžička
- cukr krupice – 1 kávová lžička
- rajčatová pasta – 2 polévková lžíce
- sůl, čerstvě mletý
- pepř – podle chuti
Těsto:
- pšeničná mouka – 500 g + trochu na válení
- sůl – 10g
- sušené pekařské droždí Papa Baker – 3,5 g (půl sáčku)
- cukr – 1 kávová lžička
- pitná voda – 300 ml
- olivový olej – 2 polévkové lžíce
Recept na vaření krok za krokem
Krok 1
Připravte těsto na pizzu Margherita. K tomu prosejte mouku a sůl přes jemné síto do velké mísy.
Krok 2
Ve vlažné vodě rozmíchejte cukr a potom sušené droždí Papa Baker. Nechte 15-20 minut, aby se vytvořil aktivní kvásek.
Krok 3
Vzniklou směs nalijte do prosáté mouky. Přidejte olivový olej a důkladně prohněťte na robotu s nástavcem typu hák 10 minut na střední otáčky. Pak Posypeme moukou a necháme 1 hodinu na teplém místě.
Krok 4
Vykynuté těsto na pizzu dejte na plochu posypané moukou a důkladně prohněťte, natahujte, kroucejte a šlehejte. Vytvořte z něj kouli a nechte ji pod utěrkou dalších 15 minut (nejlépe v lednici do druhého dne).
Krok 5
Připravte omáčku na pizzu Margherita. Česnek oloupejte a rozdrťte plochou stranou nože. Rajčata na pizzu nakrájejte na kostičky . Ve velké pánvi rozehřejte olej.
Krok 6
Stáhněte pánev ze sporáku a přidejte česnek na 30-60 vteřin. Pak přidejte nakrájená rajčata a necháme společně prohřát. Přidejte nasekanou bazalku, oreganu, sůl, pepř, cukr a rajčatovou pastu a promíchejte. Můžete nechat s kousky rajčat, nebo můžete přepasírovat přes síto.
Krok 7
Těsto na pizzu rozdělte na 4 díly. Každý díl vyválejte na moukou posypaném stole na tenký plát 28 cm. A troubu rozehřejeme horký vzduch na maximum.
Krok 8
Pláty těsta přeneste na připravený plech s pečícím papírem. Mozzarellu nakrájíme na tenká kolečka.
Krok 9
Na pláty těsta naneste omáčku a nakrájejenou mozzarellu na tenká kolečka. Pečte 10-15 minut.
Krok 10
Upečené pizzy posypeme lístky bazalky, zakápneme olivovým olejem a podáváme.