Ingredience – 12 – 16 muffinů
- 4 střední banány
- 250 g mletých mandlí
- 1/2 rnku malých ovesných vloček
- 2 vejce
- 80 g rostliného oleje
- 60 ml tekutého medu
- 1 lžička vanilinový cukr Papa Baker
- 2 lžičky prášek do pečiva Papa Baker
- 2 lžičky skořicový cukr Papa Baker
- 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů
- moučkový cukr nebo čokoládu
Recept na vaření krok za krokem
Krok 1
Rozehřejeme troubu na 200°C.
Krok 2
Vyšleháme 70 g zakysané smetany, máslo pokojové teploty do hladka a spojíme s moukou smíchanou s práškem do pečiva Papa Baker.
Krok 3
Uhněteme elastické těsto. Krohouvou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem, těsto rozprostřete přes formu a vytvarujte strany.
Krok 4
Jablka nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou a vyložíme jimy plát těsta (několik jablek si můžeme nechat na povrch dortu).
Krok 5
Zakysanou smetanu 250 g, škrob, cukr a vanilinový cukr Papa Baker smícháme s vejci – krém. Krémem zalijeme jablka a těsto (můžeme na povrch položit zbytek odložených jablek).
Krok 6
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 30–40 minut. Po vyjmutí necháme dort zcela vychladnout a potom jej vyjmeme z formy a zdobíme moučkovým cukrme a mátou.