Jablečný koláč

Ingredience – 1 koláč průměr 24cm

  • prosátá hladká mouka 160 g
  • máslo pokojové teploty 100 g
  • zakysaná smetana (250 g na náplň a 70 g na těsto) 320 g
  • prášek do pečiva Papa Baker 1 lžička
  • jablka (oloupaná a nakrájená) 500 g
  • kukuřičný škrob 2 polévkové lžíce
  • vejce 2 ks.
  • vanilinový cukr Papa Baker 20g
  • třtinový cukr Carpe Diem 180 g
  • citronová šťáva 1 polévková lžíce

Recept na vaření krok za krokem

Krok 1
Rozehřejeme troubu na 200°C.
Krok 2
Vyšleháme 70 g zakysané smetany, máslo pokojové teploty do hladka a spojíme s moukou smíchanou s práškem do pečiva Papa Baker.
Krok 3
Uhněteme elastické těsto. Krohouvou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem, těsto rozprostřete přes formu a vytvarujte strany.
Krok 4
Jablka nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou a vyložíme jimy plát těsta (několik jablek si můžeme nechat na povrch dortu).
Krok 5
Zakysanou smetanu 250 g, škrob, cukr a vanilinový cukr Papa Baker smícháme s vejci – krém. Krémem zalijeme jablka a těsto (můžeme na povrch položit zbytek odložených jablek).
Krok 6
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 30–40 minut. Po vyjmutí necháme dort zcela vychladnout a potom jej vyjmeme z formy a zdobíme moučkovým cukrme a mátou.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *