Ingredience – 1 koláč průměr 24cm
- prosátá hladká mouka 160 g
- máslo pokojové teploty 100 g
- zakysaná smetana (250 g na náplň a 70 g na těsto) 320 g
- prášek do pečiva Papa Baker 1 lžička
- jablka (oloupaná a nakrájená) 500 g
- kukuřičný škrob 2 polévkové lžíce
- vejce 2 ks.
- vanilinový cukr Papa Baker 20g
- třtinový cukr Carpe Diem 180 g
- citronová šťáva 1 polévková lžíce
Recept na vaření krok za krokem
Krok 1
Rozehřejeme troubu na 200°C.
Krok 2
Vyšleháme 70 g zakysané smetany, máslo pokojové teploty do hladka a spojíme s moukou smíchanou s práškem do pečiva Papa Baker.
Krok 3
Uhněteme elastické těsto. Krohouvou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem, těsto rozprostřete přes formu a vytvarujte strany.
Krok 4
Jablka nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou a vyložíme jimy plát těsta (několik jablek si můžeme nechat na povrch dortu).
Krok 5
Zakysanou smetanu 250 g, škrob, cukr a vanilinový cukr Papa Baker smícháme s vejci – krém. Krémem zalijeme jablka a těsto (můžeme na povrch položit zbytek odložených jablek).
Krok 6
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 30–40 minut. Po vyjmutí necháme dort zcela vychladnout a potom jej vyjmeme z formy a zdobíme moučkovým cukrme a mátou.